Viggo Aquathlon

Inbjudan till Viggo Aquathlon – Stockholm Triathlon i samarbete med Viggo Foundation

Vi är glada att bjuda in er till det spännande och inkluderande evenemanget Viggo Aquathlon, som äger rum i samarbete med Viggo Foundation och Stockholm Triathlon. Detta unika lopp kommer att äga rum vid den vackra Sjöhistoriska på Södra Djurgården i Stockholm, lördagen den 3 augusti 2024.

Viggo Foundation är en stiftelse dedikerad till att stödja barn och unga med NPF (Neuropsykiatriska funktionsvariationer).
Tillsammans jobbar vi för att göra idrott tillgänglig för alla och se till att varje individ får möjlighet att delta och känna sig inkluderad.
Viggo Aquathlon är skräddarsytt för barn och unga med NPF och kommer att erbjuda en anpassad upplevelse både före, under och efter loppet.

Detta lopp är en del av Svenska Triathlonförbundets engagemang för inkludering av personer med funktionsnedsättningar, och det representerar ett viktigt steg mot att göra triathlon tillgängligt för alla.

Fakta om loppet:

Plats: Sjöhistoriska på Södra Djurgården, Stockholm
Datum och tid: lördag den 3 augusti 2024
Upplägg: Viggo Aquathlon kommer att bestå av tre moment: löpning, plask/dopp/simning och löpning igen.

Anpassningar: Loppet är utformat för att möta deltagarnas behov, med särskilt fokus på simmomentet, vill man bara doppa sig är de inga problem, vill man simma är hjälpmedel tillåtna för att underlätta för deltagarna.

Löpsträcka: 1250 meter på grusunderlag
Simning: Plask/dopp/simning 0 – 10 m kommer att äga rum i Djurgårdsbrunnsviken vid bryggan nedanför Sjöhistoriska Museet.
Löpsträcka: 1250 meter på grusunderlag
Målgång: Målgången är i anslutning till starten på arenaområdet

Alla får medalj, diplom och en fin Alla Får Va Mää T-shirt vid målgång.

Vi välkomnar alla barn och unga med funktionsvariationer att delta i detta spännande lopp och hoppas på många deltagare på detta historiska lopp

För mer information och anmälan, gå till: www.stockholm-tri.se 
eller scanna eller klicka på QR-koden nedan:

Varmt välkomna!
Viggo Foundation & Stockholm Triathlon

Ladda ner bildstöd (pdf)

I samarbete med