Morsor på glid

Morsor på glid tar revansch i Vasaloppet

Att vara funkismorsa innebär oftast hårt krigande för sitt barn, man är och blir en riktig tigermamma och ingenting kan stoppa en. – Anna Eriksson

Anna Eriksson är en funkismorsa och driver den framgångsrika podden “Funkismorsorna” tillsammans med Lisa Idering och Petra Johansson. Förra året fick hon ett infall och bestämde sig för att verkligen sätta sitt pannben på prov. Hon skulle åka Vasaloppet. Hennes erfarenhet som funkismorsa har lärt henne vikten av ett starkt team och hon bjöd med sin starkaste kompis, Sofia Liljebäck. Tillsammans ställde de sig på skidorna för första gången sedan de var 7 år och började träna.
Efter intensiv träning, och lite tips från skid-experten Måns Möller, stod de på startlinjen för Vasaloppet i Sälen.
Tyvärr drogs repet i Oxberg efter 6,2 mils skidåkande och de fick ta brytbussen tillbaka till Mora, oerhört glada över alla pengar de samlat in men besvikna över att ha behövt bryta. Där och då bestämde de sig, de ska ta revansch och den här gången ta sig hela vägen i mål i Mora!

Det som började som en smått galen idé känns inte längre lika omöjlig och vännerna är fast beslutna att ta sig hela vägen till Mora även fast de nu vet vad som krävs och att det finns en hel del att jobba på. Båda två är livrädda för nerförsbackar så de tar sig ann denna uppgift med stor ödmjukhet och respekt, men med deras pannben och beslutsamhet ska de ta revansch och den här gången klara alla 9 mil.

Vasaloppet öppet spår går av stapeln den 25:e februari, och Morsor på glid skidar för ännu en insamling till Viggo Foundation.
Det viktigaste och det som driver dem är att få in så mycket pengar som det bara går så att barn och ungdomar med NPF kan få idrotta på lika villkor.

Du kan stötta Morsor på glid genom en Swish till Viggo Foundation. Märk swishen med MORSOR.

Alla data och personuppgifter hanteras och lagras av Insamlingsstiftelsen Viggo Foundation i enligt med GDPR och annan tillämplig lagstiftning.

Anna Eriksson

Läs mer

Fembarnsmamma från Täby, jobbar till vardags med casting inom Tv och har podden @Funkismorsorna tillsammans med Lisa och Petra. Anna och hennes son Frans 11 år som har autism, har varit flitiga besökare på våra aktiviteter genom åren.
TACK Anna för den här fantastiska insatsen för oss.

Fia Liljebäck

Läs mer

Trebarnsmamma från Vallentuna.
Jobbar som arbetscoach där jag stöttar personer ut i praktik, studier och arbete, så NPF ligger även mig varmt om hjärtat.
På fritiden gillar jag att träna, gärna crossfit och är tydligen Annas starkaste kompis.