Grattis VIGGO till ett grymt lopp med en fantastisk tid på 4:43:36
Tack alla som stöttat och sponsrat Viggos Vasalopp.

TILL HEMSIDAN

HUVUDSPONSOR

ANMÄLAN – MORA
(Hela loppet)

DELSPONSORER

DELSTRÄCKA 1

DELSTRÄCKA 2

HÖKBERG

FASTER LISA

DELSTRÄCKA 3

ELDRIS

MORA

FAMILJEN LEE

FÖLJ VIGGO I VASALOPPSAPPEN

STARTNUMMER: 4302

#ViggosVasalopp45 med Viggo Möller

Viggo Möller är son till komikern Måns Möller och inspirationen till att Måns grundade Viggo Foundation. Viggo älskar att åka skidor och skidar med sin pappa så fort tillfället ges. Detta har inspirerat till att han ska åka halvvasan. Den 27 februari är det äntligen dags för Viggo att skida 45 km från Oxberg till Mora och samtidigt samla in pengar till insamlingsstiftelsen Viggo Foundation. Viggo vill verkligen åka Vasaloppet och det är han som avgör hur långt han ska åka. Blir det Mångsbodarna, Evertsberg eller hela vägen får Viggo avgöra.
Viggo Foundation startades av Måns Möller med målet att samla in medel och stötta barn och unga med autism för deras rätt till rörelse och utveckling. Arbetet inkluderar stöd till olika föreningar som arrangerar NPF-anpassade aktiviteter och att själv hålla i egna aktiviteter med Viggo IF, såsom att springa Viggoloppet, prova-på-golf och summercamp.
Måns Möller älskar att utmana både sig själv och andra. Förutom sina imponerande etapper tillsammans med Christer Skog, har han senast i somras klättrat upp för ett av världens högsta berg, Peak Lenin. Måns är just nu högaktuell med nya föreställningen “Mitt Perfekta liv” där han berättar om sitt liv och hur det är att vara pappa till ett barn med NPF.

Du är välkommen att stötta #ViggosVasalopp45 genom att sponsra. Detta gör man antingen genom att bli delsponsor och sponsra en valfri delsträcka eller kontroll, bli huvudsponsor och sponsra hela loppet, eller helt enkelt swisha valfri summa för att heja Viggo hela vägen in i mål.

Viggo med pappa komikern Måns Möller

Tränare coach Christer Skog

Tränare coach Christer Skog

Viggo älskar att åka skidor och vara aktiv. Inför sitt Vasalopp tränas han av coach Christer Skog.
Coach Christer Skog innehar världsrekordet som snabbaste cyklist över Europa, 613 mil på 29 dagar och 18 timmar, från Ufa, Ryssland till Cabo da Roca, Portugal. Världsrekordet, som sattes 2017, står sig än idag. Christer Skog är också den förbundskapten i världen som haft flest längd skidlandslag. Han har i tur och ordning tränat landslagen för Storbritannien (1988–1990), Sverige (1991–1993), Australien (1995–1998), USA (1998–2002) samt Danmark (2013) Sveriges Paraskidlandslag (2017-2018) Christer var även personlig tränare för tjecken Martin Koukal när han vann VM-guld på 50 km 2003 i Val di Fiemme. Mellan åren 2005-2015 var han personlig tränare till Daniel Tynell, som vunnit Vasaloppet tre gånger samt kommit tvåa tre gånger.

Viggo har lärt känna Christer genom hans många äventyr tillsammans med pappa Måns Möller. Christer och Måns har bland annat korsat USA på cykel, tagit världsrekord som snabbast genom Europa på cykel, från Ryssland till Portugal, och har under pandemin genomfört 10 Vasalopp på 10 dagar – som ingen trodde var möjligt.

Sponsra Viggos Vasalopp och bidra till att fler barn och unga med NPF kan få tillgång till neuroanpassade idrottsaktiviteter

Viggo Foundation är en insamlingsstiftelse vars ändamål är att stödja eller arrangera neuranpassade idrottsverksamheter eller aktiviteter för barn och unga med neuropsykiatriska funktionshinder (NPF). Vi vill även bidra till att det utvecklas en träningsmodell som passar barn och unga med NPF. Alla intäkter från Viggos Vasalopp går oavkortat till Viggo Foundation och dess verksamhet.
För att ge Viggo en extra dos motivation kommer han att tanka energi vid varje kontrollpunkt. Som stöttande kraft följer även Bengt Jonsson med som starke man. Bengt är en glad pensionär som gärna tar del av allt positivt som sker omkring honom. Bengt träffade Viggo när han stöttade upp Måns Möllers och Christer Skogs #VärldensLängstaVasalopp. Utöver Viggos Vasalopp jobbar Bengt just nu även med marknadsföringen av “Evertbergsrännet”, som man kan läsa mer om på Vasaloppsbyns hemsida. Under Viggos Vasalopp kommer Bengt att stötta Viggo med energipåfyllning och peppa honom i loppet.

Såhär kommer Viggos Vasalopp att se ut:

Så här kan du sponsra loppet

KONTROLL/DELSTRÄCKA

Bli delsponsor på valfri kontroll / delsträcka.

5.000kr

Ditt namn presenteras här på hemsidan.
För mer information maila namn och vilken del du vill sponsra till: info@viggofoundation.se

HELA LOPPET

Bli huvudsponsor för hela loppet

50.000kr

Ditt namn/ företag presenters på hemsida och i våra sociala medier.
För att bli huvudsponsor ta kontakt med oss via mailen info@viggofoundation.se eller ring 070-7527605

Swisha Viggo till mål

Peppa Viggo att ta sig till mål, swisha valfri summa.

Alla data och personuppgifter hanteras och lagras av Insamlingsstiftelsen Viggo Foundation i enligt med GDPR och annan tillämplig lagstiftning.

Adress

Viggo Foundation
Blecktornsgränd 1  118 24 Stockholm
Tel +46 70 7527605
info@viggofoundation.se

Följ oss

© VIGGO FOUNDATION | WEBPROD BLOMILL